0

П ореден удар от небето понесе Земята, след като огромна небесна бомба се стовари върху кола.

Служители на гражданска защита във френския град Страсбург се отзовали в понеделник сутрин на сигнал за нанесени материални щети на паркиран автомобил.

Когато пристигнал на място, екипът установил, че покривът на колата е разцепен, като е зейнала дупка с диаметър близо половин метър. Освен това единият от прозорците е бил строшен. След обстоен оглед било констатирано, че метеорит се е стоварил върху колата.

Щом дойдохме, заварихме дупка на покрива, с диаметър от около 50 см. Метеоритът е пробил тавана и дори е засегнал резервоара, обясни един от служителите на Гражданска защита.

Разследващите не успели да намерят небесната бомба в купето на автомобила, като според някои той най-вероятно се е раздробил при сблъсъка.

Междувременно д-р Грег Браун от Кралската обсерватория в Гринуич коментира случая, посочвайки, че теорията за паднал метеорит не бива да се изключва, но все пак уточни, че се очакват резултатите от химическия анализ на парчетата строшен камък, намерени в колата, които да потвърдят дали в действителност става въпрос за метеорит.