0

Т ъкмо си мислехме, че „Моята голяма луда гръцка сватба“ не може да има продължение и по някакъв начин се появи втората част, а две десетилетия по-късно по кината у нас и по света е и третата.

„Моята голяма луда гръцка сватба 3“ се връща към корените за едно типично лятно весело приключение, хем забавно, понякога тъпичко, но със сигурност доста романтично и симпатично като основно чувство.

Преди и сега

През 2002 година романтичната комедия „Моята голяма луда гръцка сватба“ покори сърцата на милиони фенове и се превърна в най-печелившия филм на всички времена, който не е разпространяван от т. нар. мейджър компании – тоест от големите холивудски играчи. В центъра на този феноменален успех беше номинираната за „Оскар“ авторка на сценария и изпълнителка на главната женска роля Ниа Вардалос. Сега Вардалос се завръща към поредицата с „Моята голяма луда гръцка сватба 3“, като този път сяда и на режисьорския стол.

Ниа Вардалос този път е и режисьор на третия филм.

 Ниа Вардалос този път е и режисьор на третия филм.
ФОКЪС ФИЙЧЪРС/ФОРУМ ФИЛМ БЪЛГАРИЯ

Фамилия

В „Моята голяма луда гръцка сватба 3“ фамилията Портокалос се завръща за шеметно пътешествие. Когато патриархът на семейството умира, последната му воля е всички да посетят родното му село и да се върнат към корените си, както и да намерят една негова отдавнашна любов. Багажите бързо са стегнати, но това е нещо повече от екскурзия до Гърция. „Това е събитието, което събира всички – това е обещание за сгряващо сърцето, изключително забавно пътуване, изпълнено с любов и редица изненадващи обрати“, пишат критиците. Получава се доста объркване на принципа американци в Европа, където има и симпатично намигване към отдавна забравени времена, като това цялата фамилия да спи в една огромна стая барабар с животните. Но всичко е в името на шоуто и то си е постигнато по правилата на холивудското забавление.

Приключенията с животни са забавни.

 Приключенията с животни са забавни.
ФОКЪС ФИЙЧЪРС/ФОРУМ ФИЛМ БЪЛГАРИЯ

Няма начин да мине без риболов.

 Няма начин да мине без риболов.
ФОКЪС ФИЙЧЪРС/ФОРУМ ФИЛМ БЪЛГАРИЯ

Памет

Всъщност актьорът Майкъл Константин, който в първия филм играеше ролята на патриарха на семейство Портокалос, почива от ковид пред 2021 г. и според холивудската преса Ниа Вардалос приживе му е обещала да направи третата част на филма, за която толкова много са си говорили преди. Речено – сторено.

По-голямата част от снимките са в Гърция, снимани са в един от най-красивите и живописни райони на Атина – Плака, където е изградено истинско студио. А след това се намесва холивудската магия и това се превръща в живописно село. В целия филм има няколко забавни сцени с животни – с кози, магарета и т.н.

Разпространителите на третия филм от поредицата не съобщават засега точната сума за направата (предполага се, че е $18 млн.), но пък казват, че той трябва да вземе $57,5 млн., за да бъде на печалба. Първият филм взе $375 млн. - това беше 75 пъти повече от бюджета му. Вторият прибра $92 млн. - 5,1 пъти повече от производствените разходи. Като че ли успехът и на третия е гарантиран.