1

С евернокорейският лидер Ким Чен Ун е екзекутирал генерал, като го е хвърлил в „аквариум, пълен с пирани“, съобщава Daily Star.

Генералът, чието име не е разкрито, е бил обвинен в планиране на преврат, но се оказа последната жертва на новоразработения метод за екзекуция. Медията съобщава, че гигантският аквариум е построен в резиденцията на Ким. Твърди се, че ръцете и торсът на жертвата са били разрязани с ножове, преди да бъде хвърлен в резервоара.

Източници твърдят, че не е ясно дали генералът е бил убит от рибите, починал е от раните си или се е удавил. Твърди се, че севернокорейският лидер се е вдъхновил от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. „Шпионинът, който ме обичаше“. В лентата злодеят Карл Стромберг екзекутира опонентите си, като ги хвърля в аквариум, пълен с акули.

По-рано Ким Чен УН е екзекутирал своя началник на армията, главния изпълнителен директор на централната банка на Северна Корея и посланиците в Куба и Малайзия. Британски разузнавателни сили казаха пред Daily Star: „Ким управлява със страх. Много врагове на държавата биват екзекутирани публично. Той иска всички да знаят, включително най-доверените му помощници, че са изложени на риск от много неприятна смърт, ако бъдат заподозрени в предателство. Използването на пирани е класически Ким. Той използва страха и терора като политически инструмент“.