0

Л егендарният сериал „Семейство Симпсън“ отново предрече бъдещето. Анимацията се прочу през годините, след като съвсем случайно излъчи ситуации, които след това станаха факт в живота

Потребителите на социалните мрежи разкриха, че поредицата още преди години е предсказал обвиненията срещу бившия президент Доналд Тръмп, както и истерията покрай игралния филм за Барби.

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг обвини Тръмп в 34 престъпления във вторник, отбелязвайки първия случай на обвинение срещу бивш президент. Това събитие случайно съвпадна с пускането на нов трейлър към филма „Барби“ с участието на Марго Роби и Райън Гослинг.

И докато тези настоящи събития на пръв поглед не могат да бъдат по-малко свързани, се твърди, че и двете са били сюжетни линии в епизод от 1994 г. на „Семейство Симпсън“.

Това става по време епизод, озаглавен „Лиса срещу Малибу Стейси“, в който Лиса Симпсън се стреми да накара създателите на Барби да излязат с по-феминистка играчка, която дава възможност на младите момичета.

В една от сцените жителите на Спрингфийлд гледат телевизионна програма, в която водещият Кент Брокман говори куклата и за истерията по нея. В края на коментара си за Барби внезапно Брокман съобщава, че президентът е арестуван.

Tова е пореният случай, в които създателите на „Семейство Симпсън“ успяват без да искат да предскажат бъдещето. Досега те отгатнаха, че Доналд Тръмп ще стане президент, пандемията, създаването на смарт часовници и дори, че поредицата „Матрицата“ ще има четвърти филм.