0

Д есетки пътници останаха блокирани в продължение на часове в тунела под Ламанша, след като влакът от френския град Кале за британския Фолкстоун се повреди във вторник вечерта. Кадри в социалните мрежи показват как хората са се придвижвали пеша в аварийния тунел между Франция и Великобритания.

Обикновено този маршрут железницата изминава за около 35 минути. В този случай обаче, пътници разказват, че са прекарали под водата поне пет часа, а някои от хората са получили пристъпи на тревожност и паник атаки.

Преди 17:45 ч. пътник се е свързал с BBC и казал, че е бил във влака, който е спрял. Друг пътник написа в Twitter, че хората е трябвало да изоставят автомобилите си във влака и са били извеждани пеша.

"Аварийният тунел беше ужасяващ. Беше като в апокалиптичен филм. Просто вървите в бездната, без да знаете какво се случва. Всички трябваше да останем под морето на голяма опашка. Имаше жена, която плачеше в тунела и друга, която получаваше пристъпи на паника и която пътуваше сама", разказа 37-годишната Сара Фелоуз от Бирмингам.

"Няколко души се изплашиха от това, че се намират в сервизен тунел, това е малко странно място... Бяхме блокирани там поне пет часа", споделя друг пътник.

В крайна сметка пътниците са били прехвърлени на друг влак и отведени до терминала Фолкстоун в Кент.

"Всички, които са се намирали във влака, са били прехвърлени в 19:22 ч. по Гринуич "в съответствие с процедурите за безопасност и като мярка за осигуряване на комфорт", заявиха от Le Shuttle.

Влакът превозва пътници и техните превозни средства между Фолкстоун в графство Кент и Кокала - предградие на Кале, в Северна Франция. С дължина 37,9 км. тунелът под Ламанша има най-дългата подводна секция от всички тунели в света. Той свързва Фолкстоун в графство Кент с Кокала - предградие на Кале, в Северна Франция. Това е третият най-дълъг железопътен тунел в света и е с най-дългата подводна секция в света.

Подобен инцидент имаше и през април по време на първата ученическа ваканция след вдигането на забраната за пътувания заради Covid-19.