0

И зчезналото 16-годишно дете на двама технологични магнати от Силиконовата долина беше намерено живо във ван седмица след като изчезна в квартал, изпълнен с престъпност.

Родителите на отвлечената Минт Бътърфийлд са съоснователят на Slack Стюарт Бътърфийлд, чието състояние се оценява на 1,6 милиарда долара, и създателката на Flickr Катерина Фейк, чиято стойност е 25 милиона долара. Единственото дете на двамата, което се е обявило за небинарно, изчезна от дома на майка си в Болинас, Калифорния, на 21 април. 16-годишното дете беше намерено на 27 април, седем дни след предполагаемото отвличане.

По време на разследването органите на реда установиха, че Минт може да е със приятел, който е на 26 години. Тийнейджърът беше открит в белия ван на въпросния мъж. Детективи от Сан Франциско потвърдиха, че Бътърфийлд е избягал доброволно. Въпреки че всичко съочи към отвличане, 16-годишното дете твърди, че само е избягало при своя познат.

Мъжът, в чийто ван откриха Минт, е арестуван, той има дълго престъпно досие и му е определена гаранция от 50 000 долара.