1

С еляни са шокирани от варварски избити животни, разпръснати по улици и тротоари. Зловещата картина се превръща в ежедневие за жителите на английското селище Бротън. 

При последния инцидент десетки мъртви зайци са изхвърлени на входа на обществения магазин. Извършителите дори набучили бухал и керкенез на бравите на входните врати на супермаркета и размазали кръвта и вътрешностите на жертвите по прозорците. 

Други диви същества, включително зайци, фазани, елени и хищни птици, са изхвърлени по околните пътища и полета през последните седмици, включително мрачна колекция от 27 заека пред основно училище.

Според местните зловещото послание е дело на бракониери с цел сплашване на онези, които се намесват в делата им. Смята се, че бракониерите са свързани с международни букмейкъри, които събират стотици лири като зaлози всяка вечер. Смята се, че те ловуват незаконно, използвайки оръжия и агресивни, специално отгледани бикове, като излъчват на живо във Facebook безобразията си, като зaлаганията колко животни могат да убият, текат в реално време. 

“Това е пълна анархия и полицията не прави нищо по въпроса. Това се случва два пъти в седмицата”, разкри Майк Джелен, мениджър на имот в района.  Според него животновъди и земеделци правят постоянни опити да предотвратят атаките, излагайки се на риска. Бракониери на фазани наскоро открили огън срещу фермер, който се изправил срещу тях. 

“Те ни се присмиват в лицата. Ужасното картина пред магазина, очевидно има за цел да демонстрира, че те се непобедими”, разказва фермер, чиято ферма е била обект на атака. 

47-годишната местна жителка Манди Робинсън пък каза пред Hampshire Chronicle, че пространството около супермаркета е приличало на „сцена от филм на ужасите“.