0

П ътник на американска авиокомпания е ухапал жена по време на полет, което е принудило самолет на ANA, пътуващ за САЩ, да се върне в Токио. Пътникът е бил в нетрезво състояние, предаде АФП.

Съобщава се, че  55-годишният мъж е впил зъбите си в ръката на стюардесата, като я е наранил леко, заяви говорител на All Nippon Airways (ANA).

Инцидентът накарал пилотите на самолета със 159 пътници на борда да се върнат обратно над Тихия океан до летище Ханеда, където мъжът бил предаден на полицията, според ANA.

Японският телевизионен оператор TBS цитира пътника да казва на разследващите, че "изобщо не си спомня" поведението си. Инцидентът накара някои потребители на социалните медии да го оприличат с подигравателно за "началото на филм за зомбита".

Други се оплакаха от множеството несполуки в японската авиация през тази година - само за две седмици четири други инцидента се появиха на първите страници на вестниците.

Най-сериозният беше почти катастрофалният сблъсък в Ханеда между самолет на Japan Airlines и по-малък самолет на бреговата охрана на 2 януари. Всички 379 души на борда на Airbus на JAL успяха да избягат точно преди самолетът да бъде обхванат от пламъци. Петима от шестимата души в по-малкия самолет, който е помагал в операцията за оказване на помощ след силно земетресение в централна Япония, загинаха.

След това върхът на крилото на самолет на Korean Air се удари в празен самолет на Cathay Pacific, докато рулираше на летището в северния остров Хокайдо. От Korean Air съобщиха, че инцидентът, при който няма пострадали, е станал, след като "превозното средство на третата страна за наземно обслужване се е подхлъзнало поради силния сняг".

Подобно произшествие се случи на 14 януари, когато самолет на ANA влезе в "контакт" със самолет на Delta Air Lines на летище в Чикаго, съобщиха от японската авиокомпания, като също няма пострадали. Съобщава се, че на 13 януари друг полет на ANA е трябвало да се върне обратно, след като е била открита пукнатина на прозореца на пилотската кабина на Boeing 737-800.