0

А двокатът Джордж Крацас, който от 20 години живее в Лондон, поема инициативата да преплува от Албания до Корфу, за да събере средства и да привлече вниманието на обществеността към две училища за деца със специални нужди: едно на остров Корфу и едно на остров Закинтос, които се намират в Йонийско море, предаде Анадолската агенция.

Въпреки натоварения си график, свързан с работата и семейството, той прекарва месеци в тренировки, за да осъществи това начинание и да предаде важното послание за подкрепа на такива училища.

Крацас не се е сблъсквал с подобни трудности в живота си. Въпреки това той вярва, че малки действия като това могат да предадат положително послание и да създадат осведоменост за добра кауза.

След месеци на тренировки и дълги часове в басейна и фитнес залата, Крацас успява да преплува от Албания до Корфу; 3 км през открито море, предаде БГНЕС.

"Това е, което повечето хора не осъзнават", каза той, говорейки за тренировките и подготовката, необходими за подобно събитие. "Няма съмнение, че плуването от Албания до Корфу може да бъде много уморително", каза адвокатът. „В открито море плуването не е толкова лесно, обясни той, тъй като морските течения потенциално могат да удължат действителното разстояние до много повече, около 4,3 км, което прави разстоянието да се усеща много по-дълго“, добави той.