0

К амарата на представителите на Конгреса на САЩ излезе във ваканция до края на месеца, оставяйки одобрения от Сената пакет от помощи за Украйна без разглеждане. Белият дом разкритикува за това председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън, съобщи The Hill.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс заяви: „Всеки ден, в който Майк Джонсън влошава националната ни сигурност, Америка губи. И всеки ден, в който той отлага гласуването, репутацията на републиканците в Конгреса пред американския народ се срива“.

„Но вместо да сложи край на политизирането на безопасността на страната, председателят Джонсън се отказва и бяга, изпращайки Камарата на представителите в ранна, незаслужена ваканция, докато продължава да укрепва убийствените военни усилия на Русия и иранския режим за сметка на американската национална сигурност“, добави той.

На 13 февруари Сенатът на САЩ подкрепи законопроект за подпомагане на Украйна, Израел и Тайван за 95 милиарда долара. САЩ не могат да одобрят новата финансиране за помощ, докато и Камарата на представителите не я гласува.