0

47-годишна жена е нападната и прободена от бизон. Дивото животно й е нанесло наранявания по гърдите и стомаха.

Туристката от американския щат Аризона се разхождала в Националния парк Йелоустоун с приятеля си, когато се случва нещастието, съобщават служители от защитената зона.Тя е била откарана с хеликоптер в Регионалния медицински център на Източен Айдахо.

До над 2 тона може да тежи един бизон и пораженията от нападенията от такива животни могат да са смъртоносни. Затова често служителите на Йелоустоун предупреждават разсеяните туристи да не приближават животните на по-малко от 30 метра.

Очевидно пострадалата дама не се е съобразила с разпоредбите и е заплатила за това скъпо.

Националният парк Йелоустоун туитна актуализация на предупрежденията след този нещастен случай.

От управата са потвърдили за инцидента на уебсайта си, като написаха, че не е ясно на какво разстояние са били пострадалата и приятелят й и дали са раздразнили с нещо дивото животно.

Колко далеч са били двамата от бизона, когато е започнала атаката, не е известно, се казва в изявлението, но се подчертава, че нападението се разследва.

Те предупреждават още, че през това време на годината животните са в брачния си период и може да се раздразнят по-лесно. Туристите обаче не се съобразяват с разпоредбите и се приближават опасно близо до дивите животни.

Службата на националния парк предлага пълно ръководство за защита от обитателите на защитената зона при посещение. 

Нападението в понеделник беше първото известно нападение на бизон върху човек в Йелоустоун от повече от година. 

Бизони  раниха двама души  в парка през 2022 г.

През май 2023 г. туристи от Йелоустоун бяха заснети да се отдалечават от опасна среща с бизони, след като се опитаха да ги погалят.

Служителите на парка съветват туристите в момента да търсят други маршрути за разходка, по-далече от пътеките на бизоните.