0

У силията на първата дама на САЩ Джил Байдън да разпръсне малко коледен настроение бяха посрещнати с подигравки и изненада от мнозина, които определиха празничното й видео като „странно“, „откачено“ и „абсолютен боклук“. 

Клипчето, публикувано от д-р Байдън в сряда, показва танцьори на базирана в Ню Йорк танцова трупа, Dorrance Dancers, които  изпълняват „игрива“ интерпретация на „Лешникотрошачката“ по мотиви на руския композитор Пьотър Чайковски в залите на Белия дом. 

Групата е в зала на тема бонбони, водеща до главната коледна елха в Синята стая, тъй като от 1961 г. основното дърво обикновено се помещава там. Танцьорите показват как е украсена всяка стая за тържествата. 

„Малко магия, чудо и радост, донесени ви от талантливите танцьори на Dorrance Dance, изпълняващи тяхната игрива интерпретация на “Лешникотрошачката”. Насладете се!“, написа д-р Байдън.

„Магия, чудеса и радост“ е темата на коледните тържества година, която е третата за президента Джо Байдън в Белия дом.

По време на видеото танцьорите се усмихват в ярки костюми, танцуват степ, но мнозина в мрежите се чудят какво общо има клипът с Коледа. Балетът, в който се появяват мотиви от Лешникотрошачката, се развива на Бъдни вечер. 

Недоволни от подхода на Джил Байдън публикуваха снимки и видеоклипове, спомняйки си с нежност коледните тържества на бившата първа дама Мелания Тръмп , въпреки думите й: “На кой му пука за коледна суета и украси”. 

Коментарите под официалния X акаунт на д-р Байдън не бяха любезни.  

Десният блогър Иън Майлс Чеонг каза, че усилията на д-р Байдън през 2023 г. излъчват „естетика на Игрите на глада“. Антиваксърът и активист Алекс Росен също се включи в хейта:„Срамът от втора ръка е извън класациите.“

„Психично болна Коледа в Белия дом на Байдън“, написа в Туитър комикът Тим ​​Йънг. 

Консервативната активистка Бриджит Габриел пък заяви: „Децата не трябва да гледат тази гадост“. 

„Единственото нещо, което липсваше, беше Дилън Мълвани!!!“, посочи гневен хайтър в нета, споменавайки скандала от 2023 г., включващ Бъд Лайт и транс инфлуенсъра, който доведе до масов бойкот.