0

Б ритански медии разпространиха скандално видео с техни граждани, заснето в Тайланд. Един мъж е изпаднал в кома след зверски побой, а друг е сериозно пострадал след улично меле.

Трима британци са били на екскурзия в известния с евтината проституция и множество стриптийз барове град Патая. Миналия петък става масов бой пред един от бардаците в курорта, в който охранители нападат британските граждани.

До мелето се стига, след като туристите заявили, че няма да плащат сметката си в бара, защото е надута и заведението е опитало да ги измами. Сметката била на стойност 28 000 бата, равняващи се на 1381 лева.

Трима охранители изритват навън един от британците и го спукват от бой пред бар „Хеликоптер“. Пред погледа на стриптизьорки и минувачи тайландците го ритат в главата. В това време в боя се включва още един от туристите от Острова, но бързо е свален с тупаници и ритници на земята.

Един от пострадалите в момента е в интензивно отделение и лекарите се борят за живота му. Местната полиция в Патая съобщи, че охранителите не са задържани, а само предупредени за поведението си.

Полицейският началник на управлението в Патая - Науин Тиравит каза днес, че действията на биячите са опетнили имиджа на града, който разчита в голяма степен на туризма.

Те бяха поканени в полицейския участък и се извиниха за „уронване на имиджа на страната“.

Шефът на полицията каза още: „Охраната трябваше да предотврати инцидента и да съобщи на полицията.

„Всеки, който работи в тази индустрия, трябва да контролира емоциите си и да се съсредоточи върху предотвратяването на инциденти, вместо да атакува хората.

Случаи като този могат да навредят на репутацията на града и да възпрат туристите от посещение."