0

69-годишен мъж беше изяден от огромна 3-метрова акула, след като направи ужасяващата грешка да скочи в морето от док в Тампа, Флорида.

Скокът на Тадеус Кубински разгневил звяра, който дебнел за жертви наблизо. Съпругата на жертвата можела само да гледа ужасена, докато парчета от торса на мъжа й изплували на повърхността на водата, а очевидци описаха сцената като част от филма „Челюсти“, пише Daily Star.

Бичата акула с дължина 3 метра и тегло 160 килограма, се хранела в плитката вода, когато захапала Тадеус и смазала гръдния му кош и черния дроб. Ухапването от акула във формата на полумесец се е простирало на около 30 сантиметра от дясната му подмишница до бедрото, разкриха по-късно съдебни лекари.

„Беше там, търсейки храна, продължаваше нормалното си съществуване“, каза пред Tampa Bay Times морският биолог Джордж Х. Бърджис, директор на Международното досие за нападенията от акули в Университета на Флорида. "Честно казано, жертвата нямаше шанс. Тежестта на нараняването доведе до много бърза смърт", добави той.