0

Д евет души, сред които седем деца, бяха ранени, а някои от тях - тежко, когато автомобил се вряза в сграда на начално училище в югозападен Лондон.
Полицията заяви, че не разглежда инцидента в частното девическо училище Study Prep в Уимбълдън като свързан с тероризъм.
Местният член на парламента Стивън Хамънд заяви пред Би Би Си, че е разбрал, че няколко от пострадалите "се лекуват като критично болни", като определи катастрофата като "изключително тревожна и трагична".

Въздушни кадри от мястото на инцидента - недалеч от мястото, където се провеждаше тенис турнирът "Уимбълдън" - показаха автомобил Land Rover, спрял под ъгъл до стената на модерната училищна сграда.

Автомобилът се намираше в затревена площ близо до нещо, което изглеждаше като цветни постелки за игра и маса.
След инцидента малко преди 10:00 ч. (09:00 ч. по Гринуич) на мястото на инцидента на Кемп Роуд, близо до Уимбълдън Комън, бяха извикани полиция, линейка и пожарна.

Свидетели и репортери на място заявиха, че пътят пред училището е тесен и по него обикновено е трудно да се развие скорост.
В училището Study Prep се обучават момичета на възраст от 4 до 11 години. То е разделено на няколко обекта, като най-малките ученички се обучават на Camp Road, близо до Royal Wimbledon Golf Club.
Според уебсайта на училището четвъртък е бил последният учебен ден за децата на възраст от четири до осем години.
"Няколко души се лекуват на мястото на инцидента. Не разглеждаме този инцидент като свързан с тероризъм", добавиха от Метрополитен в изявление, предаде БГНЕС.

"Води се разследване, за да се изяснят всички обстоятелства на случилото се", се казва още в съобщението.
Шофьорът е спрял на мястото на инцидента и не са извършени арести, допълни тя.
Министърът на здравеопазването Стив Баркли заяви в туитър, че е информиран за "тревожния инцидент".
"Мислите ми са с тъжно пострадалите и всички, които са били засегнати", добави той.