0

„Експлозия“ и последващи пламъци предизвикаха извънредна евакуация на самолет на Ryanair малко преди да излети от летището в Бриндизи, Италия.

Correire Della Sera съобщи за „моментите на страх“, когато пътниците са били спуснати по надуваемата пързалка до предната врата на самолета. Летището Aeroporti di Puglia е затворено в резултат на инцидента. Съобщение на уебсайта гласи: „Aeroporti di Puglia информира, че след технически проблем със самолет на пистата за излитане, беше необходимо да се продължи със спирането на полетите, пристигащи и заминаващи от летище Саленто в Бриндизи. Техниците на компанията работят, за да гарантират, че Aeroporti di Puglia може да възстанови нормалните работни условия“.

От компанията Ryanair пък заявиха: „Полет FR8826 от Бриндизи до Торино (3 октомври) беше отложен тази сутрин, след като кабинният екипаж забеляза изпарения от външната страна на самолета. Пътниците бяха свалени без инциденти и върнати на терминала с автобус. Искрено се извиняваме на засегнатите пътници за това закъснение и резервен самолет ще изпълни полет FR8826 от Бриндизи до Торино по-късно тази сутрин”.