0

О громни плъхове, които се доближават до размерите на котка, заляха улиците на някои британски градове, а някои от гризачите дори се намъкнали в къщите на хората през каналите, пише Sun.

Нашествието е толкова ужасяващо, че няколко души се оплакаха, че гризачите мутанти прегризали отходните тръби и се заселили в тоалетните им, пише Sun, цитирайки писателката Миранда Нокс, която е преживяла ужаса. По думите й криза със събирането на боклука около Коледа и безкрайните порои, станали причина плъховете да нападнат квартала й. Според ужасяваща статистика, повече от 150 милиона гризача живеят из цяла Великобритания, а все по-често хора се оплакват, че мутантите стигат размерите на котка.

Сара Бек, оперативен директор на компанията за борба с вредителите в Мидландс каза пред The Pest Master: „Плъховете много често живеят в канализацията и са много добри плувци. Има голяма опасност плъх да се покатери по канализационната ви тръба, не е необичайно той да се озове в тоалетната ви. Сблъсквали сме се с това в доста случаи. След като са в тоалетната, не им е трудно да излязат и след това са свободни да обикалят къщата ви, където могат да повредят имуществото и храната ви, като същевременно разпространяват болести.