0

У жасени летовници бяха принудени да се молят за оцеляването си на борда на самолет, след като температурата на борда достигна 52 градуса по Целзий.

КОШМАР ВЪВ ВЪЗДУХА: Запали се „Боинг“ с 389 пътници миг след излитане! (ВИДЕО)

Климатикът на полет на Mavi Gok Airlines с Boeing 737-800, от Турция за Германия, се счупи преди излитане, оставяйки пътниците ужасени за това какво ще стане с тях. Самолетът престоя на горещия асфалт близо час, повишавайки още повече температурите.

Доминик Янсен от Леер в Долна Саксония, който пътуваше със семейството си у дома след почивка в Турция, каза пред германските медии: „Когато се качихме, веднага забелязахме колко е горещо в самолета. Децата ставаха все по-шумни и по-шумни, водата на всички свършваше. Ситуацията беше много страшна Бяхме изплашени до смърт за децата си. Всички пътници бяха в паника“.

Според пътниците, екипажът не е направил почти нищо, за да помогне, а вместо това е продължил с подготовката за полета. В изявление авиокомпанията каза: „Безопасността и благосъстоянието на нашите пътници и екипаж са наш най-висок приоритет“.