0

О коло 100 гости на борда на круизен кораб бяха ранени, като петима получиха "по-сериозни наранявания", след като плавателният съд попадна в буря в Бискайския залив, съобщава Daily Mail.

Корабът Spirit of Discovery беше на 14-нощен круиз до Канарските острови, когато беше засегнат от лошите метеорологични условия миналия уикенд. Предполага се, че корабът отмени посещението си в Лас Палмас, тъй като времето се влоши и вместо това се е насочи към Ла Корона, но и това пристанище се оказало затворено, заради лошите условия.

Екипажът на кораба взе решение да се върне в Обединеното кралство, когато системата за безопасност на задвижването на кораба се активира при лошото време, карайки го да се отклони внезапно наляво, което доведе до внезапно спиране на кораба. Това доведе до нараняване на 100 от 1000 гости на борда, като „по-голямата част“ получиха леки наранявания, въпреки че петима се нуждаеха от лечение за по-сериозни наранявания в медицинските съоръжения на кораба, според Saga Cruises.

Един от пътниците на кораба разказа пред Daily Mail: „Цялото преживяване беше ужасяващо. Вълните идваха до прозорците на петия етаж, хората крещяха, а мебелите, чиниите и стъклата летяха във всички посоки. Аз съм бивш военен и пожарникар и съм се сблъсквал с много травматични преживявания в кариерата си, но това е най-лошото от тях. Хората крещяха за живота си, нещата блъскаха и се срутваха около нас и си мислеха, че ще умрат. Бяхме затворени в каютите си два дни, лежахме в леглото напълно облечени със спасителни жилетки“.