0

П етнадесет души са били ранени снощи в нова автобусна катастрофа в град Местре, в Северна Италия - до Венеция, единадесет дни след инцидент с автобус в същото населено място, който отне живота на 21 души, предаде ДПА.

Полицията съобщи, че този път електробусът е излязъл от пътя при завой и се е забил в жилищна сграда. Никой от пострадалите не е в критично състояние, уточняват властите.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро написа в социална платформа, че всички автобуси, принадлежащи на компанията "Линеа" в района на Венеция "ще бъдат спрени незабавно от движение". Автобусът, паднал от естакада преди 11 дни, също е на "Линеа", като е бил взет под наем от управата на къмпинга "Ху" в квартала Маргера на град Местре.

По-рано тази седмица италианската прокуратура започна разследване на трима души, в това число на изпълнителния директор на "Линеа" и на двама служители на кметството, които отговарят за мостовете и пътищата. 

ДПА напомня, че аутопсията, извършена на тялото на 40-годишния шофьор на автобуса, е показала, че той е бил здрав. Имаше първоначална версия, че му е прилошало зад волана.

Според италианските медии, на които се позовава ДПА, шофьорът на автобуса, който е катастрофирал снощи, е имал здравословен проблем и затова е изгубил управление на превозното средство. Като повечето пътници и той има относително леки травми.

* Източник: БТА