0

В ярно куче спаси по уникален начин изложения на опасност живот на своя стопанин. 

Най-добрият приятел на човека пробяга 6,5 километра през пустинята Орегон, за да намери помощ за своя ранен собственик, прекарал нощта, заклещен в колата си, след като е самокатастрофирал и паднал в стръмно дере.

Кучето на Брандън Гарет пристигнало в къмпинг в окръг Бейкър около 9:30 сутринта в понеделник, за да предупреди разтревоженото си семейство за проблема, разказа шерифът на окръга.

Близките на катастрофиралия тежко мъж веднага започнали да го издирват и не след дълго намерили пикапа му да лежи на дясната си страна в речното корито, съобщава New York Post.

Семейството не успяло да стигне до колата и извикало спасителен отряд.

Пострадалият мъж е чут да вика за помощ и е открит на около 90 метра от падналата кола. Той е пропълзял от нея в опит да намери помощ, но заради нараняванията не е успял да се изкачи по стръмния склон.

Брандън Гарет прекарал нощта в храсталаци в дерето, принуден да се надява единствено на косматия си приятел да намери помощ.

Спасителите изтеглили с въже и носилка раненият мъж, след което той е транспортиран с хеликоптер до местна болница.

Спасителните екипи са използвали „система от високо въже“, за да изнесат безопасно Гарет от пропастта, преди да го натоварят в хеликоптер и да се втурнат към местна болница. В колата е имало още три кучета, които също са оцелели и намерени.