0

В западния украински град Лвов на 6 юли руска ракета удари четириетажна жилищна сграда, убивайки 4 души. На 11-ия ден след трагедията служителите на комуналните услуги извадиха изпод развалините оцеляла котка, която въпреки дехидратацията и слабостта, успя да оцелее.

Пред „Украинская правда“ Олга, собственичката на Чърчил, разказа как на 17 юли е била извън дома си, когато домашният й любимец е бил изваден изпод тухлите.

Олга и майка й живеели на 4-ия етаж. През нощта на 6 юли, казва Олга, те са събудени от първата експлозия, и докато се опитват да се съвземат и скрият, втора ракета удари къщата. В резултат на поражението от руската ракета майката на Олга почина.

В момента украинката живее в един от модулните градове на Лвов, с нея вече е и Чърчил. „Спасители и строителни работници са били в  развалините повече от веднъж, но Чърчил не е издавал никакви звуци“, добавя тя.

Според Олга Чърчил е открит под развалините от строител, а когато той извел спасеното животно на улицата, съседите го насочили към Олга, която стояла наблизо. Виждайки любимия Чърчил, от очите на лвовчанката бликнали сълзи, призна самата тя.

Чърчил живее в семейството на Олга през последните 11 години, тя го прибрала от улицата. "Той много обича да бъде държан и гален, много е гальовен“, сподели украинката.

Въпреки общата отпадналост, казва стопанката, котаракът има добър апетит. Според ветеринарите състоянието му е нормално, но сега се нуждае от диета и витамини. Олга казва, че сега косматият й приятел лежи в постелката на котешката кошница почти през цялото време.