0

Н еидентифицираните „обекти“, които САЩ свалиха над Канада и Аляска през последните дни, са балони, носещи полезен товар и нямат нищо общо с извънземни, заяви високопоставен американски служител пред Fox News.

Подробностите относно обекта, който е летял през канадското въздушно пространство, бяха оскъдни през уикенда, но американските власти сега го описват като „малък метален балон с привързан полезен товар“. Обектите са били "много по-малки" от китайския шпионски кораб, свален преди повече от седмица.

Според двама служители на американската администрация обектите са изглеждали различно и са били приблизително с еднакъв размер. Източниците заявиха пред CNN, че нито един от обектите не е имал задвижване, въпреки че останките все още трябва да бъдат изследвани. „Не мога да обясня как остават във въздуха. Може да е газообразен тип балон вътре в структура или може да е някакъв вид задвижваща система. Но ясно е, че те са в състояние да останат във въздуха“, каза в неделя командирът на NORAD генерал Глен Ван Херк.