0

В идяха ги да бягат от прозореца на болницата. Първо той, който се отдалечава с колело с детето на ръце, след него и тя. И когато отидоха да проверят креватчето в отделението, малкото вече го нямаше. Двама родители взеха новородения си син от болницата Санта Киара в Пиза, тъй като се страхуваха, че може да бъде настанен в приемно семейство. След това си плюли на петите, опитвайки се да прикрият следите си.

Полицията незабавно е била предупредена и незабавно се заела със случая. Бащата бил издирен вечерта от полицията, но бил сам. Майката и новороденото остават в неизвестност. Преди бебето да се появи на бял свят, двойката била под наздора на социалните служби, тъй като били наркозависими. 

След раждането на детето се намирало в добро здравословно състояние и за него трябвало да се погрижат социалните работници. Чиновниците пристигнали в болницата и дори имали уговорена среща с родителите, но бащата изпреварил събитията, като похитил собственото си дете. Той ловко се измъкнал на охраната и стигайки до вътрешния двор на родилното, се качил на колело и изчезнал.  

Карабинерите претърсили райна и прегледали записите от камерите за видеонаблюдение. По-късно таткото бил заловен от властите, но отказал да издаде къде са майката и бебето.