0

М ъжът, който нападна Пол Пелоси, съпруг на Нанси Пелоси в дома на двойката в Сан Франциско, е търсел председателката на Камарата на представителите, разкриха полицаите, работещи по случая.

Неидентифицираният мъж е крещял: „Къде е Нанси? Къде е Нанси?" преди да нападне с чук 82-годишния Пол Пелоси, съобщи CNN, позовавайки се на властите.

Нанси Пелоси, също на 82 години, е била във Вашингтон с охраната си по време на атаката, потвърди в изявление полицията на Капитолия на САЩ. Агенцията подпомага полицията в Сан Франциско с разследването, както и ФБР.

Съседка на Пелоси разказа пред местна медия, че подозира, че атаката е планирана: „Ужасно е, много е страшно. Видях някакъв подозрителен мъж преди време казах на полицията, така че ще ми е интересно да видя снимка на арестувания мъж“, обяснява тя.

Атаката беше извършена 11 дни преди междинните избори, на които социолозите предвещават загуба за Демократическата партия на Пелоси.

Това не е първото посегателство срещу дома на председателя на Камарата на представителите. На Нова година 2021 г. леви активисти надраскаха вратата на гаража на с надписи: „Отмяна на наема?“ и „Искаме всичко!“. Полицията каза още, че демонстрантите са оставили свинска глава на тротоара пред имота.