0

С лед масовата ракетна атака по Украйна, руски украински медии съобщиха, че президентът Володимир Зеленски е бил евакуиран от Киев и скрит в таен бункер, който най-вероятно се намира в западната част на страната, където не се водят военни действия.

Медии в изтерзаната от война страна твърдят, че държавният глава най-вероятно е скрит в "бункер в историческия център на Лвов". Интересен факт е обаче, че никой не знае под града да е правено скривалище, пригодено за държавния елит.

Друг вариант за укритие на Зеленски е легендарния бункер Арсеналная, който се намира под едноименната метростанция. Той е правен от по съветско време, по време на строежа на подземната железница през 1960 г. Намира се в центъра на Киев, като Арсеналная е най-дълбоката станция – на 105, 5 метра под земята. Мястото се намира в непосредствена близост до президентския кабинет. Самият Зеленски позира точно в този бункер през пролетта на 2022 г. за кореспонденти на западни медии.

Къде другаде обаче би могъл да се скрие Зеленски? Злите езици твърдят, че когато не посреща важни чуждестранни гости в Киев, президентът изобщо не се подвизава в столицата. През останалото време Зеленски е или в специален бункер, или дори на територията на други държави, като например Полша.

Според различни украински източници Зеленски пътува из страната със специални влакове и специални автомобили. В скривалищата му е направена идеална реплика на президентския кабинет и някои от видеата му са записани именно в скривалище.