0

Р езервациите в хотелите и ресторантите в Одрин рязко се увеличиха преди коледните и новогодишните празници. Напливът основно на български и гръцки туристи към Одрин за коледните празници създава оживление в града.

Туристите правят своите покупки на пазарите, базарите и търговските центрове в града, предаде БГНЕС.

Много от туристите, които ще празнуват Нова година в града, са резервирали местата си няколко седмици преди пристигането. "В града се наблюдава новогодишна треска. Интересът на туристите към Одрин продължава да набира допълнителна скорост преди Новата година. Ние сме много доволни от това. Много групи от България и Гърция пристигат в Одрин. Те са резервирали местата си в нашите хотели. Те празнуват Коледа на 24 декември, но много от тях ще посрещнат и Нова година тук". Това каза пред Анадалската агенция Сезай Ирмак, председател на Търговско-промишлената палата на Одрин.

"Посрещането на голям брой чуждестранни туристи наред с нашите местни туристи е от полза за нас. Заетостта на хотелите се доближава до 100%, а ресторантите са оживени. Разходите на туристите допринасят за значителен приток на чуждестранна валута в Одрин", каза още Сезай Ирмак.

Кан Пекбаш, който членува в Асоциацията на хотелиерите в Одрин, отбеляза, че заетостта на хотелите се е увеличила благодарение на това, че туристите са избрали Одрин за новогодишните празници.

"Както всяка година, за Нова година има търсене от съседните страни България и Гърция. Ние сме се подготвили да посрещнем нашите гости. Ще направим всичко възможно те да влязат в новата година по красив начин. Имаме определено ниво на търсене на Нова година", каза още Пекбаш.