0

Н апоследък на принц Хари и жена му Меган никак не им върви.

Загубите

Те не само че загубиха благоволението на английския кралски двор, ами и в собствения им бизнес като че ли никак не им върви. Пък уж избягаха в САЩ, за да печелят много и да живеят като американци. Какво загубиха Хари и Меган, когато се оттеглиха от кралското семейство?

Като работещи кралски особи, те получаваха 95% от годишния си доход от бащата на Хари - Чарлз, тогавашния принц на Уелс и настоящ крал.

През финансовата 2018-2019 г. (първата година от техния брак) имението на Чарлз от Херцогство Корнуол плати повече от 5 милиона паунда за покриване на обществените задължения.

Държавната безвъзмездна помощ, финансирана от данъкоплатците, съставлява останалите 5%.
Впоследствие Чарлз им даде „значителна сума“, както съобщиха от Бъкингам, за да подкрепи прехода им към финансова независимост. Сметките на Херцогство Корнуол показват, че двойката - заедно с принц Уилям и Катрин - е получила 4,5 милиона паунда между април и юни 2020 г. „Това финансиране обаче спря“, според говорител на кралския двор.

Бодигардовете

След като се оттеглиха от официални задължения, херцогът и херцогинята вече не бяха обхванати от мерките за сигурност, въведени за висши кралски особи.
През юли 2022 г. той получи разрешение да оспори премахването им във Върховния съд. Това дело продължава, но през май съдия отделно отхвърли искането на принца да му бъде разрешено да плаща частно за полицейска защита в Обединеното кралство.

Домът

Когато се ожениха през 2018 година, Хари и Меган получиха от покойната кралица Елизабет замъка Frogmore Cottage в Уиндзор. Кралската компания The Crown Estate плати за ремонт, струващ 2,4 милиона паунда, които двойката изплати, когато се оттеглиха от кралските си задължения.

Те запазиха вилата като тяхна резиденция в Обединеното кралство и отпразнуваха първия рожден ден на дъщеря си Лилибет там през 2022 г. В началото на 2023 г. обаче Бъкингамският дворец помоли двойката да напусне имота.Сега те живеят под наем в Щатите за милиони долари.

Наследството

Уилям и Хари получиха по-голямата част от състоянието на принцеса Даяна от 13 милиона лири, когато майка им почина през 1997 г. Хари сподели пред Опра Уинфри, че това наследство е финансирало преместването им с Меган в САЩ: „Имам това, което майка ми ми остави. Без това нямаше да можем да се преместим.“
Смята се също, че Хари е наследил милиони от своята прабаба, кралицата майка, но не е известно дали покойната кралица му е оставила пари..  Напоследък нещата финансово се затягат, тъй като принцът влиза в поредица от дела, които струва пари, а жена му загуби приходите от подкаста, който водеше за Spotify.

Вярно или не, но западната преса публикува информация, че Хари е потърсил бракоразводни адвокати...Какво ще стане с това семейство с полусиня полукралска кръв, тепърва ще видим...Но, както казват хората – там, където през вратата влиза бедността, през прозореца отлита щастието...