0

Ч етирима души, сред които две деца, са загинали след нападение с нож във Фар Рокауей, Куинс, в неделя, съобщиха от полицията. Двама полицаи са били ранени, след като са се отзовали на сигнала. Заподозреният е мъртъв.

Убити са били 11-годишно момиче, 12-годишно момче, 44-годишна жена и мъж на около 30 г., като се предполага, че всички те са членове на семейство, добавиха от полицията.

Малко след 5 ч. сутринта полицията е получила обаждане на телефон 911 от млада жена, която казала, че братовчед ѝ убива членове на семейството. Това заяви началникът на нюйоркската полиция Джефри Мадри на пресконференция в неделя.

По думите на Мадри полицаите се отзовали на сигнал в жилищен блок в Куинс, на алеята видели мъж, който излизал с багаж. Мъжът извадил кухненски нож срещу полицаите, намушкал единия в областта на шията и гърдите, а другия ударил в главата. Единият от полицаите извадил оръжието си и стрелял по заподозрения, който е откаран в болница, по-късно е обявена смъртта му.

Мадри похвали полицаите. "Можеха спокойно да оставят този човек да мине покрай тях с багажа си. Вместо това са спрели, задали са няколко въпроса и са се опитали да получат някаква информация, преди да влязат вътре", казва той. "За съжаление, в този момент са се срещнали с извършителя”. Полицаите са откарани в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи и се очаква да се възстановят.

Първоначално не е могло да се влезе в къщата, заради разразил се пожар в дневната и фоайето, но служителите на пожарната бързо успели да потушат огъня. Според полицията заподозреният вероятно е запалил дивана на излизане от дома.

След потушаването на пожара служителите открили четирима загинали - 11-годишно момиче, 12-годишно момче, 44-годишна жена и мъж на около 30 г. Полицията смята, че и четиримата са починали от прободни рани.

Заподозреният е идентифициран като 38-годишен жител на Бронкс. Той има един предишен арест за домашно насилие - опит за удушаване.