0

М ъж задейства бомба и се самовзриви тази сутрин пред жп гарата в Чачак, Сърбия, предава сръбското издание „Blitc“.

Трагедията разтревожи жителите на Чачак. Най-вероятно става дума за 40-годишен мъж от град Праняни близо до Чачак.

„Това е истинска трагедия, един млад живот си отиде. Той живееше с майка си и доколкото знаем е карал камион. Тази трагедия разтърси всички ни“. Това каза един от жителите на Праняни.

Според други очевидци преди тази катастрофа е минал пътнически, а след това и товарен влак, затова се предполага, че мъжът е чакал да се усамоти, за да активира взривното устройство.

Той е седял сам на пейка, отделена от останалите. "Както чухме, мъжът е седял на пейката, след което е активирал гранатата и се е самовзривил. Ние не сме били там, не знаем дали е точно така, но така чухме", каза друг гражданин пред изданието.

Всичко се случило в 08:42 ч., когато Д.С. взриви ръчна граната, докато седеше на пейка. Той е починал на място, няма други пострадали.

„Седях на една пейка на двайсетина метра, не знам точно. Чаках си пенсия, работниците от близката поща още не бяха дошли, та седях малко там. Когато гръмна, Бог ме опази. Разтреперих се целия. По-късно ни вкараха вътре в гарата. След това чух, че мъжът се е самоубил“, коментира Петър Джурович, очевидец на трагедията.

Неофициално няма други пострадали при тази трагедия. Води се разследване.