0

Т елата на стотици млади хора се трупат едно върху друго на камара, докато специализираните екипи се опитват да идентифицират самоличността на 260-те празнуващи, убити от терористите на Хамас при кървавата атака на музикалния фестивал “SuperNova”. 

Шокиращо изображение на тъжната гледка е публикуване в официалния акаунт в Twitter на израелското правителство. На него се виждат десетки жертви, поставени в чували за трупове на мястото, където тържеството се е превърнало в ужасяващо клане. 

Потресаващи кадри от мястото показват празни фестивални палатки, изоставени автомобили, разпръснати по пътя към мястото на провеждането на фестивала близо до ивицата Газа. 

Много от посетителите на фестивала са направили опит да избягат към колите си, за да бъдат изпратени с дъжд от куршуми от страна на въоръжени мъже, натоварени във високопроходими джипове. 

В събота Израел претърпя вълна от смъртоносни атаки, докато  палестинската въоръжена групировка вилнееше из градовете на страната, убивайки най-малко 700 души, десетки бяха отвлечени. 

Музиката на смъртоносното рейв парти звучи до 6:30 сутринта, докато не се чуват сирените, предупреждавайки за ракетна атака, разказват оцелели. Малко по-късно терористите на Хамас прекъсват електричеството, а високопроходимите машини с тежко въоръжени терористи връхлитат празнуващите. 

Ужасяващи кадри показват крещящи купонджии на фона на свистящи изстрели, докато силите на реда правят опити да им помогнат да се евакуират. Вижда се как мнозина от тях бягат, докото се държат за ръце и се подканват да се движат по-бързо.

Оцелели при кървавата атака разказват, че са били принудени да се крият в храстите, докато са наблюдавали как жертвите биват убивани една по една. Според властите ответната реакция на военните е дошла след около 5 часа.  Според израелската спасителна служба са открити най-малко 260 трупа на мястото на рейв партито.

Междувременно обезумели роднини, надяващи се да намерят близките си, бяха помолени да донесат лични вещи като гребени и четки за зъби, принадлежащи на техните изчезнали деца, за да помогнат на службите за спешна помощ да започнат мрачната задача по съпоставяне на ДНК-то на  намерените тела. 

Същевременно високопоставен служител на Хамас обяви, че въоръжените групи държат повече от 100 души в плен след нападението срещу Израел. Атаката предизвика ожесточени битки, убивайки и ранявайки хиляди хора от двете страни.

Редица посетители на фестивала остават в неизвестност - мнозина се опасяват, че са сред онези жени, деца и възрастни жертви, които са били отвлечени от Хамас.

По време на кървавата атака срещу фестивала “SuperNova” 50-годишният баща Марк Перец се впуска към сцената с надеждата да спаси 20-годишната си дъщеря Мая, която се води изчезнала. Мая е на рейв партито заедно с 12 души, които опитали да избягат с автомобили, но в последствие са били принудени да го изоставят. Марк се е оказал в епицентъра на спиралата от насилие, а разговорът по телефона с неговата дъщеря е прекъснат, когато прозвучават първите изстрели. Оттогава Марк и Мия се водят изчезнали. 

Според службите за сигурност на фестивала са присъствали над 3 000 души и изглежда терористите са знаели това.