0

С лед смъртта на руският опозиционер Алексей Навални съпругата му Юлия пусна пост в социалните мрежи с тяхна обща снимка и написа: "Обичам те". Веднага след новината Юлия говори на Мюнхенска конференция по сигурност, където беше посрещната с аплодисменти . Там тя заяви, че Путин и неговите съюзници трябва да носят лична отговорност.

ЗАТВОРНИК ОТ КОЛОНИЯТА: Алексей Навални е починал по-рано

„Искам Путин и всички около него да знаят, че ще отговарят за всичко, което причиниха на страната ни, на семейството ми. И този ден ще се случи много скоро. Искам да призова международната общност и всички хора да се обединят и да победят това зло“, обърна се Юлия към присъстващите политици и държавници. 

Последната му публикация в социалните мрежи беше пусната в Телеграм в сряда, 14 февруари, и беше посветена на съпругата му Юлия за Деня на влюбените.

„Скъпа, с теб всичко е като песен. Сред нас има градове, летящи светлини на летищата, сини виелици и хиляди километри. Но чувствам, че си близо всяка секунда и те обичам все повече и повече“, написа Навални.

Говорителката на Навални потвърди смъртта му, мистерия с тялото!

Алексей бе изолиран в един от най-тежките наказателни колонии на Русия - ИК-3 или „Полярен вълк“ на Северния полярен кръг. Той бе преместен там през 2023 г., докато вече излежаваше деветгодишна присъда по обвинения в присвояване. Получи нова - още 19 години затвор за „екстремизъм и реабилитиране на нацизма“. Така от обикновена трудова колония Навални се озова в  наказателна колония със "специален режим", което се прилага само за лица с доживотни присъди или "особено опасни рецидивисти".