0

М омче и момиче оцеляват като по чудо при нападението на „Хамас“ на музикалния фестивал в Израел. На фестивала са присъствали хиляди хора, които са били нападнати от бойците на "Хамас". Съобщава се за 260 жертви, множество пленени и отвлечени. На видеа от мястото се вижда как всички хора бягат и крещят от куршумите на терористите. 

 

@dailymail Israeli revelers are seen partying in the Negev desert before fleeing for their lives as blood-thirsty Hamas paragliders descend on festival. #fyp #israel #hamas #palestine #military #jerusalem #festival #negevdesert ♬ original sound - Daily Mail

 

Между тях обаче се откроява двойката Нир и Амит, които успяват да се скрият в храсти от нападателите. По-късно двойката успява да се скрие в пустинята Негев. Под шума на викове и куршуми, двамата запечатват една "последна" снимка на целувка между двамата. Бягахме като овце на заколение“, коментира Амит в Инстаграм.„Чувахме как куршимите свистят до нас, а хората просто падаха. Преследващите терористи обикаляха навсякъде с мотоциклети, опитвайки се да ни убият". Докато тичали Нир бутнала Амит в храстите, за да се скрият и тогава му споделила идеята за последния кадър на любовта. 

 

„Внезапно ми предложи да си направим селфи. Ядосах се и не разбрах, но след това помислих, че ако умрем, семействата ни ще видят, че сме се обичали до последния си момент. Защити ме с тялото си и в онзи момент помислих за всички останали двойки, чиято история е приключила различно. Изстрелите минаваха над главите ни, до този момент не бях чувала звука от куршум. Терористите минаваха покрай нас и стреляха навсякъде, а ние правихме всичко възможно, за да не мърдаме и да запазим тишина", споделя Амит.

Тя и Нир лежат неподвижни и мълчаливи в храстите, докато терористите преследват хората около тях с картечници и ракетни оръжия, изчакали ги да си тръгнат, за да могат да се измъкнат.

Заедно с тях е бил и техен приятел на име Зив, които в помощ на други хора се изгубил в тълпата. Влюбената двойка продължава издирването му като споделили снима в Инстаграм за да могат хора да го разпознаят.