0

Б ившият американски президент Доналд Тръмп се закани на 21 август да разпространи нов доклад за изборни измами. По-рано прокурорът на окръг Фултън в Джорджия му даде срок да се предаде доброволно до 25 август. Тръмп и още 18 души, сред които негови адвокати и съветници, бяха обвинени в опит да бъде отменена загубата му на изборите през 2020 г. в щата Джорджия.

За четвърти път бяха повдигнати обвинения срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, този път от голямо жури в щата Джорджия за заговор да усети резултатите на президентските избори през 2020 г. Освен бившия президент, обвинения бяха повдигнати и срещу 18 негови съмишленици. Тръмп е изправен пред 13 обвинения, включително рекет, сговор за извършване на фалшификация и подаване на фалшиви документи.

Прокурорите заявиха, че “незаконните действия” на бившия президент са били извършени не само в Джорджия, но и в други щати, включително Аризона, Мичиган, Невада, Ню Мексико, Пенсилвания и Уисконсин, както и в столицата Вашингтон.

Според правни специалисти, това подчертава силата на обвинението за рекет. Шерифът на окръг Фултън, Джорджия Патрик Лабат каза, че бившия президент ще бъде третиран като всеки друг арестуван, което означава, че ще бъде фотографиран и ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Тръмп има срок да се предаде до петък, 18-ти август. Бившият президент окачестви повдигнатите срещу него обвинения като “лов на вещици”.