0

О бщината на Лос Анджелис (City Hall) ще бъде осветена в цветовете на националния ни трибагреник в чест на националния празник на България Трети март. Това съобщи във Фейсбук страницата си Генералното консулство на България в Лос Анджелис. 

Инициативата на генералния консул на България в Лос Анджелис Бойко Христов се реализира за трета поредна година, като сградата ще се освети в 18:30 часа местно време и ще остане в цветовете на трибагреника ни през цялата нощ.

БГ ПАТРИОТИЗЪМ ОТ САЩ: Илинойс с прокламация за Освобождението

„Екипът на Генералното консулство и Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лос Анджелис ще ви очакват в 18:30 ч. в Gloria Molina Grand park между улиците N Broadway и N Hill St, откъдето сградата се вижда централно“, отбелязват от дипломатическото ни представителство.

„Очакваме ви с нетърпение да споделим заедно празника!“, добавят от мисията ни. 

За втора поредна година една от най-знаковите сгради в Чикаго ще бъде осветена в цветовете на националното знаме по случай 3 март, Деня на Освобождението, съобщи генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков. 

Бяло, зелено и червено ще осветят антените на най-високата сграда в Чикаго, Willis Tower, която е третата най-висока сграда в Западното полукълбо. 

Инициативата е в резултат на отличното сътрудничество между Генералното консулство в Чикаго и екипа на компанията, собственик на сградата. ветовете на българското знаме ще осветяват антените на сградата от залез слънце до 11 вечерта на 3 март, неделя.