0

Д жей Лено е опериран от сериозни изгаряния, получени при избухването на пламъци по време на работата му по ретро автомобил, и остава в болница, съобщи лекарят, който наблюдава лечението му, информира Асошиейтед прес.

Бившият водещ на "Вечерното шоу" по NBC е в добро състояние, а съпругата му Мейвис е с него в Центъра за изгаряния "Гросман" северно от Лос Анджелис, заяви Питър Х. Гросман, медицински директор на центъра в болница "Уест Хилс".

"Днес той е в добро настроение", каза Гросман на пресконференция по телевизията. Миналия уикенд Лено получи изгаряния по лицето, ръцете и гърдите, които пластичният хирург категоризира като втора степен или по-тежки, пише БНТ

Някои от раните по лицето "са малко по-дълбоки и малко по-обезпокоителни", тъй като показват признаци, че преминават в трета степен, както може да се случи при изгарянията, каза Гросман.

Лечението, което има за цел да предотврати влошаването на изгарянията, включва кислородна терапия под високо налягане, за да се стимулира заздравяването, както и операция, при която раните от изгаряния се почистват, каза той. Върху мястото се поставя временен "биологичен заместител на кожата", каза още лекарят.

Лено е преминал добре през една операция, а втора е планирана тази седмица, каза Гросман. Комикът вече е на крака, разказва вицове и се харесва на персонала, като дори раздава бисквити на малките пациенти, каза той.

Пожарът е възникнал в гаража в Бърбанк, където Лено съхранява известната си колекция от автомобили и други моторни превозни средства, каза лекарят. В изявление по-рано тази седмица Лено определи изгарянията като "сериозни", но заяви, че ще му трябват само "седмица или две, за да се изправи на крака".

Гросман каза, че оценява нетърпението на Лено, но го предупреди да бъде реалист.

"Трябваше да му кажа, че трябва да се отдръпне малко и да осъзнае, че за някои от тези неща е необходимо време", каза той. "Той е много сговорчив, разбира това. Мисля, че осъзнава, че може би трябва да малко да забави темпото, отколкото първоначално е очаквал"л

Лекарят каза, че очаква Лено да се възстанови напълно, но че е твърде рано да се каже дали ще има "остатъци" от травмата. Той не даде подробности.