0

Б ившият шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън неочаквано се появи в полско село, откъдето купи 100 гълъба от местен развъдник.  

Тайсън беше заснет в село Пиантница в североизточната част на страната, позирайки с местния търговец на гълъби.

Облечен в ватирано бяло яке и вълнена шапка, 57-годишният боксьор позира със свит юмрук, докато прегръща през раменете гълъбарят. 

Кадри от посещението на легендата се появиха в местни групи. “Никой не би могъл да предвиди такъв развой на събитията. Майк Тайсън дойде специално до Пиантница, за да купи 100 гълъба от местен търговец”, пише под фотосите на превъзбудени полски селяци.

Историята първоначално е прието с недоверие, но изображения, публикувани в акаунта, показват, че „Железния Майк” неистина се подвизава заедно със своя екип в Полша, придружен от местни жители в селото.

Според сайта Mylomza.pl няколко ветеринарни служители са били извикани в селото, за да ваксинират гълъбите, за да могат да бъдат сертифицирани за износ в САЩ.

Някога наричан „най-опасният човек на планетата“, Тайсън отдавна е известен с любовта си към гълъбите. Израствайки в Ню Йорк, той открива, че грижата за гълъбите по време на травматично детство му носи утеха.

„Бях дебел и грозен и децата ме дразнеха през цялото време. Единствената радост, която имах, бяха гълъбите”, признава неведнъж Майк. „Обичам ги от деветгодишен. Те бяха моето бягство”, разкрива още той. В миналато Тайсън също така е разказвал за своя връзка с жена, с която се разделил, защото тя сготивала на манджа една от птиците му. 

Полша пък спечели световна слава в отглеждането на гълъби. Миналата година бе съобщено, че в страната се намира най-голямата общност от гълъбовъди в Европа. Също така полските гълъби са достатъчно добри, за да се състезават в международни турнири и се продават на цена до 1 400 евро. 

През март тази година полското правителство обяви, че добавя традиционното отглеждане на гълъби към Списъка на нематериалното национално наследство на страната, като заместник-министърът на културата Ярослав Селин каза: „Полските пощенски гълъби са от световна класа.“