С ъседите ни имат повод за гордост!
Два ресторанта в Сърбия са отличени с по една звезда "Мишлен", съобщиха от едноименния кулинарен френски справочник на сайта си.
Единият се намира в Белград и носи името Langouste. Той е с гледка към река Сава. Престилката на главен готвач е връчена на Марко Джерич, който е завършил образованието си в Италия и заедно с екипа си предлага изключителна кухня, която набляга на местните продукти, се казва в съобщението на "Мишлен".
Другото заведение е на 60 км от сръбската столица и се казва Fleur de Sel. Разположено е на река Дунав. Главният му готвач Никола Стоякович, който е получил образованието си във Франция, създава меню, изпълнено с алпийски нотки, пишат сръбските медии.
"Тази позиция на Сърбия на международната гастрономическа карта е изключително важна за по-нататъшното позициониране на страната ни като все по-престижна и привлекателна туристическа дестинация", каза директорът на Туристическата организация на Сърбия Мария Лабович пред сръбските медии.
Източник: БТА