0

12-годишно момиче вероятно е било продадено за принудителен брак за сумата от 3000 евро от родителите си в Испания.

Майката и вторият баща на детето са арестувани в средата на февруари в градчето Малагон, което се намира на около 150 км южно от Мадрид, съобщи държавното Испанско радио и телевизия, позовавайки се на полицейските сили от Гражданската гвардия.

Момичето е открито няколко дни по-късно в База, град в Андалусия, на около 200 км от дома на родителите му. Тя е отведена на безопасно място, точно преди насилственото сключване на брак със 17-годишно момче, твърди медията.

Майката на момичето отрече обвиненията и заяви, че дъщеря ѝ е искала "да отиде при приятеля си". Полицията потвърди за ареста на родителите. Органите на реда са действали по сигнал, получен от съседка на родителите в Малагон.

"Малкото момиче беше най-добрата приятелка на моя син... Тя беше бита от майка си и веднъж ме помоли за помощ, като ми разказа всичко", казва съседка. Момичето се страхуваше от майка си и "винаги плачеше и се тресеше", уточнява жената, цитирана от БНТ. 

Съседката казва още, че е подавала сигнал за насилие над момичето в полицията и преди. Тя е информирала и Гражданската гвардия за изчезването му. "Полицията след това действа много бързо", допълва жената.