0

С ъперничещи си боливийски депутати се сбиха в парламента, като по време на презентация на министър на левия президент Луис Арсе се стигна до разправия с ритници, удари и дърпане на коси, предаде АФП.

Министърът на правителството Едуардо дел Кастийо беше извикан от парламента, за да представи доклад относно хвърлянето в затвора през декември на Луис Фернандо Камачо, консервативен губернатор на област Санта Крус и водещ опозиционер.

Докато защитаваше законността на ареста, Дел Кастийо разкритикува парламентаристите от партията на Камачо "Креемос", като ги нарече "радикални, крадливи и насилствени групи, дошли да крадат портфейлите на боливийския народ".

По време на изказването му група опозиционни депутати издигнаха плакати с послания, сред които "с политически затворници няма демокрация", и снимки на Дел Кастийо с надпис "министър на терора".

Когато шепа проправителствени депутати се опитаха да изтръгнат плакатите, между около 20 депутати избухна схватка, в която се разменяха удари в продължение на няколко минути, според снимки, излъчени в социалните мрежи.

Сблъсъкът завърши без сериозни наранявания от двете страни.