0

З аместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев описа настоящата политика на европейците към страната му като „коктейл от грубост, инфантилност и глупост“.

„Цялата сегашна политика на европейците в руска посока е отвратителен коктейл от арогантна грубост, тийнейджърска инфантилност и примитивна глупост“, написа той в Телеграм.

„Европа първо обяви намерението си сурово да накаже Русия за желанието й да защити страдащите хора и да гарантира своите дългосрочни интереси, реши, както обикновено, да разкъса руската икономика на парчета, да ни лиши от пари от износа на енергия, да наложи тотални санкции върху всичко, което гори. Не им пука, че Европа има огромна индустрия, развито селско стопанство, а гражданите на Европейския съюз искат да живеят в топли къщи с вода. Основното нещо е да оставим руснаците да страдат", добави Медведев.

Според него „европейците късно го осъзнаха, спомниха си, че никой не е отменил зимата и алтернативните доставки на газ, нефт и въглища са скъпи или просто нереалистични. Осъзнаха колко е трудно да седят на три стола. Например помагат на Украйна и вредят на Русия, но собствената им икономика и народ също страдат“.