0

Ц елта на планираните от Русия тактически ядрени учения е да изработи отговор на всякакви атаки срещу територията на страната, които Западът позволява на Украйна да извършва с оръжията, които ѝ доставя, каза зам.-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс.

ЗАПОЧВА ЛИ СЕ? Путин тества ядрени оръжия близо до Украйна!

Медведев, който е бивш президент на Руската федерация, предупреди Запада, че в отговор на тези нападения Москва може да атакува не само Украйна.

ЗАГОВОРЪТ НА ВЛАД: Путин се готви да анексира държави от Европа!

"При някои обстоятелства, отговорът (на такива атаки) ще има за цел не само Киев", написа Медведев в приложението за съобщения „Телеграм“. "И не само с конвенционални експлозиви, но също и със специален вид оръжия", допълни той, предаде БТА.

В понеделник Русия съобщи, че ще отработва разполагане на тактическо ядрено оръжие в рамките на военно учение, след което Москва каза, че се чувства заплашена от Франция, Великобритания и САЩ.

Путин изтегля войските си от Нагорни Карабах!

Медведев се позова на последните коментари на британския външен министър Дейвид Камерън за Украйна, който каза, че ще позволи доставените от Лондон оръжия да бъдат използвани за цели на територията на Русия. Медведев използва нецензурна дума по отношение на Камерън, добавя Ройтерс.