0

С викнал съм с обиди и провокации. Целият ми живот е бил такъв, но някак винаги печеля накрая. Ще видим как ще е в този случай. Искам ние, като балкански страни, да следваме примера на балтийските и скандинавските страни, така че всички заедно с изградени мостове да се представяме добре навсякъде по света и пред чиновниците на ЕС и да градим добросъседска политика, заяви премиерът на Северна Македония и лидер на партията ВМРО–ДПМНЕ Християн Мицкоски на въпрос какво е мнението му за срещата между гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и българския президент Румен Радев.

На 2 юли президентът Радев имаше работна среща с гръцкия премиер Мицотакис. След срещата Радев каза следното: „Държавното ръководство на РСМ не е готово. Необходимо е познаване на международното право. Един международен договор, като се подпише, трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, липсва познание на конституционно право. Тяхната Конституция защитава колективни права, а моделът на нашата отстоява индивидуални права, явно там няма познание и за европейското законодателство“. 

Македонският премиер твърди, че с „унижения и обиди не става работата".

„Мислех, че сега в 21 век ,ще говорим как заедно ще развиваме обща икономика, образование, туризъм, ще сближаваме народите си. Готов съм да говоря за това, но кой съм аз, за да им казвам какво да правят? Съжаляваме, че виждат промяна в политиката тук“, посочи Мицкоски.

Лидерът на ВМРО–ДПМНЕ заяви: „Отмина времето, когато имахме политици с гъвкав гръбнак, които подписваха всичко, без да защитават интереса на македонския народ“.