0

Т ехнологичният магнат Илон Мъск посети южната граница на САЩ в Ийгъл Пас, Тексас, в четвъртък с планове да предава на живо обиколка на района, за да даде на хората представа за реалната ситуация с продължаващата мигрантска криза.

Мъск, който притежава Tesla, SpaceX и X, проявява значителен интерес към продължаващата криза по границата и често публикува за нея в своята социална медийна платформа X, известна преди като Twitter.

Мъск, докато носеше черна каубойска шапка, пусна на живо в своята платформа, като обяви, че ще обиколи района, ще разговаря с официални лица и ще „огледа ситуацията, за да разбере истинската история“.

Милиардерът пусна живо излъчване от границата и заяви: „Това е в реално време, нефилтрирано. Това, което виждаш ти, виждам и аз.“

Мъск каза още, че като имигрант, той е подкрепя имигрантите, но обясни, че трябва да има разширена имиграция, която позволява на трудолюбивите и честни хора да идват законно в САЩ, но да не позволява на територията да влизат хора, които ще нарушат закона.

Елон Мъск изрази опасения, че потокът от нелегални имигранти в страната може да доведе до колапс на социалните услуги, точно както Ню Йорк се огъваше под натиска на мигрантите, превозвани до там с автобуси от Тексас.