0

Д вама милиардери се хванаха за гушите, след като единият обвини другия в кражба на купчини пясък от известен калифорнийски плаж.

Марк Атанасио, собственик на голяма пивоварна, е обвинен от свой съсед, че е изсипал голямо количество пясък в имението си в Малибу, който бил изкопан от обществения плаж Броуд Бийч.

Делото е заведено от съседа на Атанасио Джеймс Колбърг, чийто баща основава глобалната инвестиционна компания Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Драмата започнала през март, когато Атанасио получил разрешение да поправи повредената морска ивица на своя имот , струващ близо 30 милиона долара, се посочва в съдебните документи.

Разрешителните изрично забраняват използването на тежки машини в зоната на приливите и отливите и премахването на пясъка от плажа. Колберг твърди, че съседът му грубо е пренебрегнал и двете забрани.

Тежкият съдебен процес е пълен със снимки на багери, обикалящи по брега, оставяйки след себе си зейнали дупки по тесния плаж.

Според Колберг строителният екип на Атанасио е оставил след себе си следи от гориво.

Собственикът на пивоварната твърди, че той и неговата компания са действали 100% в съответствие с всички разрешителни. Адвокатът на Атанасио разкри, че просто се възстановява отнесения от океана пясък в имота и има разрешителни, издадени от град Малибу и окръг Лос Анджелис.

Колберг иска глоба срещу Атанасио, както и съдебна заповед той да върне пясъка, който вече е взел.