0

С мрадлива авария в Москва предизвика гигантски кафяв гейзер, бълващ фекалии на десетки метри във въздуха.

Според руски източници проблемът е в повреда на водопровод под високо налягане, докато украински медии подигравателно твърдят, че става въпрос за теч в канализационна система на столицата.

Видеозаписи показват огромна струя мръсна вода, бликаща от тръба до строителна площадка за нови жилищни блокове, пише The Telegraph. Кафяво-жълтата струя е била изстреляна на височината на 10-етажна сграда.

Проукраински коментатори твърдят, че колите и сградите в района са били напръскани с човешки отпадъци.

„В един от московските квартали се вижда „фонтан“ с височината на жилищна сграда. Лайняно шоу, буквално!“ каза Антон Геращенко, бивш съветник на вътрешното министерство на Украйна и популярен проукраински коментатор.

Войната на Владимир Путин в Украйна изтощи парите на Русия и руснаците се оплакаха, че основната инфраструктура, главно системите за топла вода и асансьори във високите сгради, сега работят само спорадично.

Но базирани в Москва канали на Telegram съобщиха, че вместо спукана канализационна система, мръсната вода вероятно е била създадена от вода под високо налягане, изтласкана през газопровод.