0

23-годишната Кристина Пишкова е новата Мис Свят 2024. Тя е от Чехия и е студентка по право. Успя да се пребори със 111 красиви жени от цял свят и спечели конкурса, който се проведе в събота в Мумбай, Индия.

БТА

Първата вицемис беше Ясмина Зайтун от Ливан. Конкурсът се проведе в Мумбай, Индия.

Пишкова е на 23 години. На уебсайта на конкурса за нея пише, че е студентка, доброволка и международен модел. Завършила е право и бизнес администрация.

Владее английски, полски, словашки и немски език. Основала е фондация, която има за цел устойчиво развитие чрез образование. Твърди се, че е основала училище по английски език за деца в неравностойно положение в Танзания. Свири на флейта и цигулка.

БТА

Помолена да хвърли светлина върху въпрос, засягащ специално здравето на жените 23-годишната студентка по право, говори за премахването на стигмата и срама около менструацията, като каза, че „да си жена е дар" и че менструацията трябва да не е тема табу. 

БТА

Кристина Пишкова става втората представителка на Чехия, която печели конкурса. През 2006 г. Татяна Кухарзова е обявена за Мис Свят. През 2021 г. полската представителка Каролина Белявска печели конкурса (през 2022 г. събитието не се провежда поради изместване на датите на предишния конкурс).