0

Ч ерната кутия, на суперяхтата, на която загина британският милиардер Майк Линч и дъщеря му Хана, беше открита.

Извадиха всички тела от потъналата яхта край Сицилия

Покъртителните последни 16 минути на борда на плавателния съд бяха разкрити, след като данните от черната кутия на лодката бяха анализирани от полицията, изследваща бедствието.

Информацията, възстановена от системата за автоматична идентификация, разкрива точно как е потънала яхтата. В 3.59 сутринта котвата на лодката се откача заради лошото време. Тя беше влачена около 358 метра във водата. След това лодката започва да се пълни с вода и когато тя стига до електрическото табло, яхтата се повржда непоправимо и потъва.

Авариен GPS сигнал е бил изпратен в 4.06 сутринта до станцията на бреговата охрана в Бари, град наблизо, който е информирал властите, че корабът е потънал.

Водолазите казаха, че гостите, извадени от останките, са избягали от каютите си от дясната страна на лодката и са се опитали да се "изкачат" на безопасно място, като са се насочили към лявата, където са били намерени. Източник, работещ в разследването, каза на италианското издание Corriere : „Намерихме ги всички от тази страна. Имахме карти с разположението на каютите и позициите на гостите и не ги намерихме там.“