0

М истериозен обект изплува на плаж в Австралия, предизвиквайки смут сред местните хора и властите. Гигантският метален цилиндър се появи на плажната ивица близо до Грийн Хед в западната част на страната.

В социалните мрежи веднага се появиха теории за това какво точно е изхвърлил океанът. Едно от предположенията е, че това е отломка от безследно изчезналия през 2014 г. полет MH370 на "Малайзия Еърлайнс". Боинг 777” с 227 пътници и 12 души екипаж изчезна от радарите час след излитането си от Куала Лумпур за Пекин.

Щатските и федералните власти разследват предмета. Той се третира като опасен и полицията призова хората да стоят на дистанция от него. Обектът е около 2,5 м широк и между 2,5 и 3 м дълъг.

Искаме да уверим общността, че сме активно ангажирани в съвместни усилия с различни щатски и федерални агенции, за да определим произхода и природата на обекта, съобщи австралийската полиция в свое изявление.

Според авиационният експерт Джефри Томас предметът вероятно е по-скоро резервоар за гориво от ракета, която е паднала в Индийския океан на някакъв етап през последните 12 месеца. Австралийската космическа агенция посочи, че е възможно гигантският цилиндър да е паднал от чужда космическа ракета-носител.