0

М узикантът Сам Смит обра овациите с атрактивния черен латексов костюм, който изпълнителят на „Unholy“ носеше на наградите „Брит“  в Лондон, съобщава АП. Ексцентричната визия на Сам Смит предизвика потребителите на социалните мрежи, които измислиха всевъзможни мемета, вдъхновени от латексовия му костюм. 

Отличителният гащеризон, дело на индийския дизайнер Хари (Harri), имаше надуваеми ръце и крака, които бързо се превърнаха в най-нашумялата визия на вечерта, надделявайки над черния кадифен костюм на Хари Стайлс с огромно цвете от сатенена органза около врата му.

Визията на Смит, която включваше и черни ботуши на токчета с платформа, имаше своите почитатели, но също така вдъхнови някои от тях да се пошегуват в социалните мрежи, оприличавайки вида му на НЛО или на „гащите против напикаване“ от популярен скеч на комика Били Конъли. Други се чудеха дали това не е почит към една от най-запомнящите се визии на Дейвид Боуи - блестящия гащеризон с панделка и балони, проектиран от Кансай Ямамото, който Боуи носи през 1973 г.

Дизайнерът на тоалета на Смит - Хари, заяви, че целта на визията е била да се отпразнува естествената форма и „красотата на това да бъдеш себе си“.

„Напоследък след „Unholy“ Сам събираше много хейт коментари относно „техния“ образ на тялото“, каза Хари и добави: „Исках да създам образ, в който хората никога не са виждали Сам“.

Миналата седмица Смит, който използва за себе си полово неутралните местоимения „те/тях“, похвали стилиста Бен Риърдън в Инстаграм, като написа, че той стои зад голяма част от това, което "те" са носили през последните няколко години във видеоклиповете и на червените килими.

„Бен, твоят талант и твоята визия са безпрецедентни в живота ми“, написа Смит и добави: „Ти ме научи на толкова много и ме въведе отново в изкуството и творчеството по начин, който никога не съм мислил, че е възможен. Благодаря ти, че ми помогна да бъда смел и да се забавлявам едновременно. Обичам те и за мен е чест да работя с теб всеки ден“.